Bonanza

Spelautomaten Bonanza är tillverkad av Big Time Gaming, och det är en storfavorit hos många spelare. Temat är guldgrävning, med symboler som dynamit och ädelstenar i flera vackra färger. Dessutom har spelet en spännande uppbyggnad och upp till 117 649 vinstvägar. Spelet är roligt och underhållande med sin kaskadfunktion, och tack vare megaways-konceptet även varierande.

Spelmekanik och vinstmöjligheter

Bonanza har sex stycken hjul, och det kan dyka upp olika antal symboler på varje hjul. Dessutom finns det ett extra hjul ovanpå spelplanen som rör sig horisontellt. Allt det här gör att du kan få upp till 117 649 vinstvägar, om så många symboler som är möjligt dyker upp. När det kommer till insatsmöjligheterna har du ett brett spann att välja mellan, från 2 kronor upp till 100 kronor per snurr.

Spelet är snabbt och musiken är medryckande. Med en RTP på 96 % och en hög volatilitet kan du dessutom lyckas vinna höga vinster. Den höga volatiliteten innebär att det kan ta ganska många snurr innan det klirrar till i kassan, men fördelen är att vinsterna ofta är höga. Det här är ett spel som passar spelare som gillar att ta risker, samt som har tålamod att vänta på vinsterna.

Bonusfunktioner

Givetvis har Big Time Gaming lagt in flera bonusfunktioner i spelet, såsom wilds, free spins och multiplikatorer. Wild-symbolerna ersätter andra symboler för att öka möjligheten att skapa en vinnande kombination. När du kammar hem en vinst i Bonanza kommer de vinnande symbolerna att försvinna och sedan bli ersatta av nya. Det ger dig möjlighet att vinna upprepade gånger på samma snurr.

För att komma till spelautomatens free spins-funktion behöver du snurra fram minst fyra scatters. Du får då tolv stycken free spins. Får du fram fler scatters ger varje sådan fem extra gratissnurr. Wild-symbolerna kan inte ersätta scatters. Under gratissnurren läggs en obegränsad vinstmultiplikator till. Den börjar på ett och ökar sedan vid varje kaskad. Det ger dig möjlighet att vinna ännu mer under free spins-läget. Under gratissnurren finns det på det horisontella hjulet scatter-symboler som kan ge dig ytterligare free spins.

Tema och symboler

Temat i Bonanza är guldgrävning, vilket kan ses som passande för ett spel som ger höga vinster. Symbolerna i det övre horisontella hjulet ligger i gruvvagnar medan övriga symboler finns på stenblock. När du sätter hjulen i rullning spelas en snabb musik som förhöjer spänningen och gör spelupplevelsen otrolig. Bland symbolerna finns kortvalörer samt ädelstenar med olika färg och form. Wild-symbolen är tre dynamitgubbar med texten Wild. Scatter-symbolerna är vackra, gyllene brickor. När du väl befinner dig i free spins-läget ser dock scatter-symbolerna ut på ett annat sätt. Då är de istället guldtackor som ligger i en gruvvagn.

Bonanza är ett spel med snabbt tempo och riktigt bra grafik. Det kan spelas både via datorn och i mobila enheter, vilket är en fördel om du gillar att spela när du är på språng. Givetvis finns även funktioner som autoplay tillgängligt om du vill slippa trycka på knappen för att snurra på hjulen. Många av marknadens casinon samarbetar med Big Time Gaming, så det är lätt att hitta spelet.