Street Fighter 2

NetEnt är en av de största speltillverkarna på marknaden som är kända för att tillverka nya spelautomater med gamla teman. Så är även fallet med Street Fighter 2 där du kan hitta helt nya och unika funktioner som vi inte tidigare skådat i andra spelautomater. Temat på spelautomaten är väldigt retro och tar dig tillbaka till 80-talet, du får en skön blandning av gammalt och nytt.

Om spelautomaten och hur den fungerar

Spelautomaten baseras på ett spel du kunde hitta på 80-talet och lanserades redan 1987 av Capcom. Spelet som då släpptes handlade om en karaktär vid namn Ryu som möter andra karaktärer (bossar) för att slåss på gatan i olika världsdelar.

NetEnt har tagit konceptet från det tidigare spelet och gjort en helt unik spelautomat som vi aldrig tidigare upplevt. När du startar upp spelet får du välja vilken karaktär du vill spela. Du kan också byta karaktär under spelets gång. Efter du kommit till free spins eller bonusrundan får du valet av spelautomaten att byta karaktär.

När du valt karaktär får du möta en av de andra karaktärerna där det gäller att vinna över sin motståndare. Lyckas du vinna över din motståndare kommer du till spelet free spins-runda. Om du däremot förlorar mot din motståndare kommer du till bonusrundan i spelet där du ska förstöra en bil.

Vinster och insatser

När det är dags att välja karaktär har du åtta olika karaktärer som val. Vinsterna kan påverkas av karaktären du väljer eftersom karaktärernas RTP skiljer sig något från varandra. Det är en härlig funktion som stämmer väl överens med det riktiga spelet där alla karaktärer har olika egenskaper.

När vi testade Street Fighter 2 lyckades vi faktiskt vinna en hel del pengar redan under ordinarie spelrunda innan vi tog oss vidare till free spins-rundan. Den första free spins-rundan gav en vinst på 347 kronor eftersom vi förlorade mot den första bossen. Under den andra free spins-rundan lyckades vi vinna över den första och förlorade knappt mot den andra. Vinsten blev smått otroligt 2 167 kronor med en insats på 10 kronor.

Spelautomatens funktioner

När det är dags att börja slåss i spelet ser du 2 mätare högst upp i varje hörn som beskriver hur mycket liv en karaktär har kvar. För varje spinn som blir vinst kommer mätaren gå ner för karaktärerna beroende på vinstkombinationen som hamnar på spelplanen. Den första karaktärens mätare som går ner till noll förlorar.

En Wild-mätare finns också tillgänglig som samlar på sig wildsymboler som du får när en högbetalande symbol leder till vinst. Du hittar den vid sidan av karaktären du valt på spelplanen. När du nått 7 wildsymboler eller fler används en funktion som i det riktiga spelet är karaktärens speciella attack. Den släpper ut andra wildsymboler helt slumpmässigt på spelplanen. NetEnt visar än en gång på briljans och dessa små funktioner gör spelet än mer njutbart.

Bonusrunda – Beat the Boss Free spins

Har du lyckats ta dig till free spins-rundan har du en multiplikator x2 på alla vinster. Du får inte en specifik mängd free spins utan rundan håller på tills en av karaktärerna förlorar. Lyckas du vinna mot motståndaren går du vidare till nästa runda och boss. För varje runda ökar multiplikatorn. Free spins-rundan tar slut när din karaktär förlorar eller när du har vunnit över alla fyra bossar. I rundan där vi lyckades ta oss vidare till andra bossen med en multiplikator på x3 höll free spins-rundan på i säkert 4-5 minuter.

Bonusrunda – Car Smash

Den här bonusrundan kommer du till om din karaktär förlorar mot bossen du möter i vanliga spelet och går ut på att du ska kvadda en bil så effektivt och snabbt som möjligt. Du kan styra din karaktär med hjälp av pilarna för ett bättre resultat. Vinsten inkluderar en multiplikator på insatsen och när bilen är kvaddad är bonusrundan över.