Pirate Pays Megaways

I oktober 2021 lanserade Big Time Gaming spelautomaten Pirate Pays Megaways. Spelautomaten innehåller spelutvecklarens funktion med megaways, men även wilds och free spins finns att tillgå. Precis som du kan förvänta dig av ett nytt spel är grafiken snygg och effekterna välgjorda.

Tema och uppbyggnad

Som du hör på namnet är det här en spelautomat med pirattema. Själva spelplanen tar plats i ett stort piratskepp och består av sex hjul. Varje hjul kan rymma maximalt sju symboler, vilket ger spelet upp till 117 649 megaways. Du behöver landa matchande symboler med en början på hjulet längst åt vänster och sedan på efterföljande hjul. Minst tre symboler krävs för vinst.

Spelsymbolerna består både av spelkortsvalörer med lågt värde och vackra ädelstenar med högre värde. Det finns två scatters, som båda är välfyllda skattkistor men i olika färger. Wild-symbolen är en kompass.

Spelautomaten har en RTP på hela 96,53 % och du kan som mest kamma hem en vinst på 32 400 gånger din insats. Insatsvariationerna är inte så stora, du satsar som minst två kronor och som högst 40 kronor. Det är en låg maxinsats i jämförelse med många andra spel.

Funktioner i Pirate Pays Megaways

Pirate Pays Megaways är sprängfylld med funktioner som förhöjer spelupplevelsen. Wild-symbolen ersätter andra symboler, men finns bara tillgänglig på extrahjulet som ligger under hjul två till fem. Dessutom ger en sådan wild-symbol fler wilds. Spelet har också reaktioner, vilket innebär att de symboler som ger vinst försvinner och ersätts med nya. På så sätt har du möjlighet att vinna flera gånger på en och samma spelrunda.

Det finns två scatter-symboler, den vanliga röda skattkistan och den lila skattkistan som enbart dyker upp på det sista hjulet. Om du får tre eller fler scatters aktiverar du Kraken-bonusrundan. Du får en förbättrad bonusomgång om en av de scatters som utlöser bonusrundan är den lila skattkistan.

Innan bonusrundan aktiveras kommer du få upp 20 alternativ på skärmen som sedan skjuts av kanoner. Du får sedan ett erbjudande för bonusrundan som du själv väljer om du vill avvisa eller acceptera. Det är spännande att kunna interagera i spelet och själv vara med och påverka vilken bonusrunda du vinner. Varje alternativ har ett bestämt antal free spins och en startmultiplikator.

Tack vare bonusrundornas multiplikator är det här läget där du kan vinna höga vinster. Om du aktiverar läget med en lila scatter kommer de tio sämsta erbjudandena tas bort, och därmed bara lämna de tio bästa åt dig.

Spelupplevelsen

Givetvis har vi provat på Pirate Pays Megaways och vi vill säga att spelupplevelsen är helt fantastisk. Animationerna och musiken är otroligt välgjord och passar in i pirattemat. Precis som många andra spel från Big Time Gaming har denna spelautomat en hög volatilitet, vilket innebär att vinsterna kommer relativt sällan.

Av den anledningen är det guld värt att spelupplevelsen är så bra som den är. Fördelen med ett högvolatilt spel är att vinsterna ofta är höga, vilket gör det värt väntan. Nackdelen vi hittar med Pirate Pays Megaways är att maxinsatsen är relativt låg, vilket gör att storspelare kanske inte finner intresse i spelet.