Extra Chilli

Big Time Gaming är spelutvecklaren som ligger bakom spelautomaten Extra Chilli. Här är det stark chilipeppar som är i fokus och där Mexico är grunden för temat. Spelplanen tar plats i ett marknadsstånd och i bakgrunden skymtar andra stånd. Spelet är utrustat med Megaways, och har ett extra horisontellt hjul under den vanliga spelplanen. Du kan njuta av flera spännande bonusfunktioner som boostar spelupplevelsen, såsom free spins och wilds.

Tema och symboler

Det mexikanska temat är genomgående i spelet. Allt från musiken till utseendet är inspirerat av Mexiko. Marknadsståndet som spelplanen befinner sig i är kantat med chilifrukter och vitlök, och i bakgrunden kan du bland annat se fruktstånd och en kyrkklocka.

Symbolerna består av traditionella kortvalörer från 9 till A, där A är högst värd. Sedan är det fyra chilifrukter i olika färg som är de högutbetalande symbolerna. Den gröna chilin är värd minst medan den lila är värd mest. Det finns även några specialsymboler i spelet och det är scatters och wilds.

Spelmekanik

Extra Chilli består av sex vertikala hjul samt ett horisontellt hjul. Antalet symboler du kan snurra fram på varje hjul varierar, vilket även gör att antalet megaways på varje snurr varierar. Som mest kan du få 117 649 megaways. När det kommer till insatserna kan du satsa från två kronor per snurr, hela vägen upp till 400 kronor. För att vinna behöver du snurra fram liknande symboler på hjulen, med en början på hjulet längst till vänster.

Spelautomaten har en RTP på över 96 %, vilket är en mycket bra siffra som teoretiskt ger dig 96 kronor i vinst för varje satsad hundralapp. Spelet har även en hög volatilitet, vilket innebär att vinsterna inte kommer så tätt men att de som kommer ofta är stora.

Bonusfunktioner

Snurrar du fram tre stycken scatter-symboler får du en belöning på åtta free spins, för varje ytterligare scatter vinner du fyra fler gratissnurr. Wild-symbolen ersätter andra symboler för att enklare bilda en vinnande kombination. Under free spins-läget kan du få fram en annan typ av scatter som ger dig ännu fler free spins.

När du vinner i Extra Chilli försvinner de vinnande symbolerna och ersätts med nya. Under free spins-läget får du en obegränsad vinstmultiplikator som ökar med ett för varje vinst under ett och samma snurr. Det ger dig goda möjligheter att vinna större vinster. När du har triggat free spins kan du dessutom satsa dem för en möjlighet att öka antalet. Dessutom kan du köpa bonusfunktionen för pengar om du inte vill vänta på att snurra fram tillräckligt många scatter-symboler. Det kallas för Feature Drop. Du kan komma billigare undan genom Feature Drop-symboler, de minskar priset för att aktivera funktionen.

Extra Chilli är en spelautomat som verkligen har mycket att erbjuda dig som gillar spänning, mycket tack vare dess höga volatilitet plus RTP. Dessutom är bonusfunktionen både underhållande och vinstgivande med sin multiplikator. Även om spelet har många år på nacken är den fortfarande modern med toppgrafik och spännande animationer och musik. Många svenska casinon erbjuder spel från Big Time Gaming så du behöver inte leta länge för att hitta titeln när du vill prova på den.